Nordmark - 20 år efteråt.

Marknad

Utdrag ur Arilds anteckningar.

Jag är på marknad i Västra Ny och den är fantastisk. Jag har fått en massa nya vänner, lärt mig nya sånger och tjänat flera guld!

De flesta av mina nya vänner delar samma tält som jag.
Alverna är mycket vackra men rätt så lustiga. Dom frågar konstiga frågor mest hela tiden. Fast en av dom blänger mest. Jag tror inte att hon gillar marknader. Den andra alvkvinnan verkar vara snäll. Jag ville se henne skjuta sin fina båge jag gav henne ett guld så att hon kunde ställa upp i prickskyttetävlingen. Och hon vann! Men det hade jag faktiskt väntat mig för alla vet att alver är födda med pilbågen i hand. Sedan delade vi på prissumman. Den var på tio guld!
Soldaterna som inte vann verkade bli arga. Soldater kan vara farliga så det är bra att ge dom saker som öl och bullar och sånt, eller korv.

Jag har träffat en helt svart man, eller inte helt svart, han har vita tänder och så förstås och vita handflator, det ser lustigt ut. Jag hörde ett rykte om att han kom från ett land där drakar styr. Det kan jag tro för han karvar väldigt fina drakfigurer i trä. Han berättade för mig att han kan magi men att den bara sipprar ut och ställer till med oreda när han är arg eller nervös. Jag tror att det är bäst att vara försiktig så att han är lugn. Undrar om han kan trolla bort grisar?

Jag har träffat en riddare med, nästan en riddare i alla fall. Han har ingen lans eller häst men han är väldigt stilig. Fast han ser ut som han behöver några fler mål mat. Jag skall fråga om jag får följa med honom och sjunga sånger om hans stordåd. Det blir nog några så småningom. Det är jag säker på.

En annan som också är väldigt stilig är den mystiske köpmannen som också bor i vårt tält. Om han nu är köpman. Jag har mest sett honom byta pengar med folk och alla knivarna som jag sett honom bära på verkar inte vara till salu.

Nu skall jag gå och köpa lite mandlar.

Comments

NerdyFrida

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.