Nordmark - 20 år efteråt.

Brev från Arild

Kära Mor.

Nu är marknaden i Västra Ny slut. Om jag har tur kan jag hitta någon som har vägarna förbi Kråkberga och som är villig att ta mitt brev. Långe Enar kan säkert läsa det för dig i utbyte mot en av dina havrekakor.

Du behöver inte oroa dig för att jag skall frysa ihjäl i vinter. Jag har fått ett löfte om att bli väpnare för en riddar Bok på Molngårda. Kan du tänka dig att jag inte vann mitt vinterhusrum med min luta utan med din rov och korvgryta. Riddar Bok är lite vresig men verkar vara en bra karl, fast med väldigt stora och skitiga stövlar. Han lät mig gå på den stora segerfesten efter marknaden.

Jag har nya fina röda kläder, dom kostade en vacker slant men sådant måste man ha nu när man skall bli något här i världen. På festen sjöng jag en ballad jag skrivit om slaget vid Västra Ny, Jag hade druckit för mycket vin så det blev inte så bra men alla höga herrar och damer blev förtjusta. Du hade varit stolt över mig om du varit där. Kanske får du höra visan så småningom.

Var inte ledsen mor, jag kommer tillbaka om några år. Då skall jag vara rik och berömd och vi skall bo någonstans där ingen tittar snett på oss.

Hälsa alla.

Comments

NerdyFrida

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.